CAPS I BARRETS

CAPS I BARRETS. EL BLOC MÉS SELECTE: EL BLOC QUE QUASI NINGÚ LLEGEIX, NOMÉS ELS HAPPY FEW (VERY, VERY FEW).

Avís: Els autors de Caps i Barrets no es fan responsables de les opinions expressades en els articles d'aquest bloc (que són les seves, però de tant en tant proferides en un estat d'intoxicació etílica).

divendres, 2 de desembre del 2011

ALBERT RIVERA: C'S O COM TOREJAR AL PARLAMENT


Com que no vau presentar cap llista a les darreres eleccions, no volíem fer cap article sobre vosaltres, però la junta postelectoral ens hi obliga. Per allò de les quotes. I a més, és que... la temptació és massa forta. Perquè...

Primer. Sou coherents. Defenseu espasa en mà el bilingüisme. Suposem que per per això no us heu presentat a les eleccions a las Cortes. Allà ningú és bilingüe: es parla només en castellà, sisplau per força (tot i que algun monarca va dir, temps fa, que: “A nadie se le obligó nunca a hablar en castellano”). 


Com que vosaltres del bilingüisme en feu bandera, doncs no hi heu anat, al Congrés. Ben fet. I per tant, conseqüents com sou, al Parlament el Jordi Cañas (fa cara d'home feliç, aquest) sempre parla en castellà i tu, en català. Bilingüisme real. D'altra banda, en un document titulat C’s contra la ley del cine en Cataluña, dieu: 


"La imposición del catalán mediante sanciones es un flaco favor al prestigio y percepción social del idioma. La lengua catalana ha de ser percibida como un valioso patrimonio cultural y no como una obligación y una imposición. El establecimiento de cuotas de 50% de doblaje en catalán no responde a una demanda del espectador catalán no satisfecha por 
las distribuidoras, sino a la voluntad política nacionalista de condicionar los usos lingüísticos de la sociedad en su aspiración de construir una Cataluña monolingüe, pasando por encima de la libertad de los individuos y prescindiendo de la riqueza cultural de otras lenguas”. 


Segur que ja heu vist Tintín, en català, vosaltres. Els vostres arguments no els resisteix cap anàlisi sociolingüística seriosa. Bilingüisme real, el vostre. 


Segon. Sou uns addictes a les xarxes i als mitjans. Quan per la tele apareix el Rivera al Parlament, sempre -és que sempre, eh- està mirant el mòbil (o l’ipad o l’itouch). Segur que té twitter i facebook i youtube; no para de piular. I la tele? Suposem que deveu mirar  Antena 3, Telecinco i La Sexta. Mai TV3, esclar. 


El desembre de 2011, arran del documental ”Adéu Espanya?” de TV3, us queixàveu que aquesta cadena “dóna massa cabuda a una ideologia respectable, però minoritària com l'independentisme, quan la televisió pública és de tots i no s'han de malgastar els seus recursos a la recerca de l'enfrontament”. I dies abans del 22 de maig, denunciàveu TV3 a la junta electoral perquè us n’excloïa de les informacions polítiques! Però si només sou 3, vosaltres! I els de la ideologia minoritària, 11, al   Parlament! Sense comentaris. Així que intuïm que a TV3 no deveu mirar ni els partits de l’Espanyol.

Tercer. Sou uns amants de la pell de brau! Vull dir, de la pell dels braus que passen per l'escorxador després que el torero els hagi atabalat una mica. Us hi apunteu a  totes, vosaltres 3. A nosaltres, això dels toros no ens agrada gens ni mica. Però respectem que, a tu i a la gent moderna i guapa com tu, us entusiasmin les banyes. A més, és una tradició ben arrelada al país: al segle III aC ja hi campaven els toros.
Nois de Ciutadans, adiós, good bye, arrivederci… Adéu (amb perdó!).   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada