CAPS I BARRETS

CAPS I BARRETS. EL BLOC MÉS SELECTE: EL BLOC QUE QUASI NINGÚ LLEGEIX, NOMÉS ELS HAPPY FEW (VERY, VERY FEW).

Avís: Els autors de Caps i Barrets no es fan responsables de les opinions expressades en els articles d'aquest bloc (que són les seves, però de tant en tant proferides en un estat d'intoxicació etílica).

dijous, 5 de gener del 2012

diumenge, 1 de gener del 2012

LLOGARETS DEL PLA (DE L'ESTANY) - GALLINERS

A la comarca del Pla de l’Estany hi podem trobar llogarets per passejar, cercar tranquil·litat i escampar la boira. Galliners és un d’aquests poblets del Pla, amb uns 100 habitants, situat a uns 15 km al nord-est de Banyoles, en direcció a Vilademuls. Quatre cases, una placeta i l'església parroquial (Sant Julià i Santa Basilissa), obra del s XIV, que depenia de Parets d'Empordà. Cal aturar-s’hi una estoneta per passejar-hi i badocar.


I ja que hi som, ens hi podem estar al mas Guitart, masia de turisme rural situada al cap del poble, ben disposada i condicionada. Possibilitat de caminar, fer alguna ruta en bicicleta, endinsar-nos en alguna lectura (com ara Jo confesso, de Jaume Cabré) o alliberar el nostre cos de l’encotillament de l'urbs.

Cal aprofitar l'avinentesa per resseguir els veïnats i els vilatges propers tot badant unes hores: Vilademí, Sant Marçal de Quarantella, Fontcoberta, Ollers, Orfes, Vilamarí, l’ermita de Santa Caterina d’Espasens, Vilademuls, Palol de Farga, Pujals del Pagesos, Pujals dels Cavallers, Sords, Santa Llogaia de Terri, Sant Esteve de Guialbes… 

Topònims i sonoritats que conformen les suaus ondulacions del Pla i part de la història d’aquest país.