CAPS I BARRETS

CAPS I BARRETS. EL BLOC MÉS SELECTE: EL BLOC QUE QUASI NINGÚ LLEGEIX, NOMÉS ELS HAPPY FEW (VERY, VERY FEW).

Avís: Els autors de Caps i Barrets no es fan responsables de les opinions expressades en els articles d'aquest bloc (que són les seves, però de tant en tant proferides en un estat d'intoxicació etílica).

dilluns, 3 d’octubre del 2011

NETEJA DE Q...



Haig de confessar (Jo confesso, també) que sóc un maniàtic de la netedat (eps! de la neteja, ja no tant), tinc una obsessió per les coses netes (i per altres, també, ho reconec). M’agrada que tot estigui net, com ara la casa, la cuina, el raconet des d’on em connecto a internet, els carrers, la porteria de casa, la bicicleta… En fi, fins i tot puc dir sincerament que no tinc cap granet, a la cara.

I el cotxe. Per a mi, és una obsessió que el cotxe estigui ben lluent, per fora i per dintre. Els dissabtes m’hi passo llargues estones passant-t’hi el plomall.

De vegades em preocupa, aquesta mania meva per les coses netes. Però no en sóc l’únic, d’obsès. La meva amiga Gènia també és una obsessa, de la netedat (i d’altres coses, però això és un altre tema). Du que li rentin el cotxe gairebé cada setmana; i res de plomalls ella; la Gènia va a un d’aquests lloc on te’l renten automàticament i te’l deixen com nou. I és que a la Gènia li agrada que destaqui el blau metàl·lic del seu golf. Li agrada que l’hi deixen ben net. Sobretot, els baixos. Sempre porta els baixos ben nets. A mi em costa d’entendre, això, perquè els baixos no solen ser aire visibles, a primer cop d’ull, no es veuen, a menys que t’hi posis, esclar, que t’ajupis i els observis. Vet aquí, però, que la Gènia és una maniàtica dels baixos, del baixos del cotxe; els vol nets, sense pols. Més encara, l’interior del cotxe també ha d’estar com una patena. Per això, quan el du a netejar, deixa ben clar que no vol que quedi ni un bri de polsim, al seu golf; ni paperets; ni pèls (eps! que hi ha cotxes que n’estan plens); ni burilles; ni cendra; ni escuradents; ni restes de pa de fuet de xocolata de xoriço de codonyat de iogurt de farinetes de la nena del nen de xupa-xups de pegadolça de galetes d’atmetlles de pistatxos de sorra…

De qllons! Vol que el seu cotxe estigui ben net, net de qllons. A més, la Gènia és una entusiasta de la neteja integral. De manera que va a un lloc on li fan un servei integral, de neteja. Que li netegin amb integritat, el cotxe. Si li han de netejar els baixos, del cotxe, que sigui integral, la neteja. I a l’interior, del cotxe, res de pèls res de papers res de.. res de res. Net de qllons, el golf!

Seguint els consells de la Gènia (amb qui comparteixo obsessions, neteges i netedats), jo ara porto el meu panda al mateix lloc, a un petit local al barri de ¿. I demano que em deixin els baixos com els de la Gènia. I per dintre, el vull ben net, de papers de bolis de llaminadures de crispetes... El vull net de qllons! Que me’l revisin íntegrament! I és que, la veritat, el deixen ben net, el cotxe, net de qllons. Si a dintre n’ha quedat cap (de paper de burilla de pèls de…), t’ho netegen tot. I la veritat és que, ara, n’estic ben satisfet de com queda, el meu panda. Per fora, per dintre, per sota... Net de Qllons!