CAPS I BARRETS

CAPS I BARRETS. EL BLOC MÉS SELECTE: EL BLOC QUE QUASI NINGÚ LLEGEIX, NOMÉS ELS HAPPY FEW (VERY, VERY FEW).

Avís: Els autors de Caps i Barrets no es fan responsables de les opinions expressades en els articles d'aquest bloc (que són les seves, però de tant en tant proferides en un estat d'intoxicació etílica).

divendres, 4 de novembre del 2011

ISLÀNDIA - HRISEY


Avui sortim d’Akureyri (la segona població més gran d’Islàndia) i ens endinsem al fiord d’Eyjafjordur. A uns 35 km, una mica abans d’arribar a Dalvik, hi trobem el petit nucli d’Arskogssandur, des d’on surt el ferri que ens du a Hrisey, una illa de 7,5 km de llargada i 2,5 km d’amplada. Unes quantes casetes, amb jardí, amb les parets folrades amb aquesta mena d’alumini -com la majoria de cases a Islàndia- i pintades en blau, blanc, verd, vermell; una església i un restaurant. A mesura que ens hi acostem amb el ferri, ens impacta el ventall de colors.    Quan hi som, passegem pels dos o tres carrers de la població i ens endinsem per un caminet, direcció al far, per l’interior de l’illa, un corriol que després segueix vorejant al mar. Marxem a poc a poc, observant les diverses espècies d’aus que sobrevolen l’indret. Només podem esbrinar el nom d’una d’elles: el xàtrac àrtic, un ocell blanc, amb la part superior del cap negra i el bec vermellós. A començament del camí, hi ha un cartell on es llegeix: “Obriu la vostra ment. Entreu en un món d’energia i harmonia que renovarà la vostra ànima i el vostre cos.”  Ens envolta un paisatge de color, d’ocells, de mar, de silenci. Tenim sort de la llum del sol que enlluerna suament aquesta atmosfera tan neta i clara.
Islàndia ens ha descobert un altre dels seus secrets. 

L'AFORISME DEL DIA


 Tumors i rumors malignes fan estralls quan s’estenen.  

dijous, 3 de novembre del 2011

L'AFORISME DEL DIA


No hi ha gos sense amo, ni puça sense gos. Puces  i amos comparteixen gossos, però no els demanem mai l’opinió. (proverbi dels nòmades mauritans)

dimecres, 2 de novembre del 2011

CAVES ALBET I NOYA


Sortiu de Barcelona, direcció cap al port de l’Ordal. Després del poblet Sant Pau de l’Ordal tombeu cap a la dreta i arribareu a Can Vendrell de la Codina. En aquest indret hi trobareu les caves Albet i Noya, on produeixen vins i caves ecològics. És gairebé una obligació aturar-s’hi, contemplar una estona el paisatge elevat de vinyes i, tot seguit, visitar les instal·lacions. La persona que us hi acompanyarà, us explicarà com elaboren els diferents tipus de vi i caves: unes explicacions fetes amb simpatia, naturalitat i cordialitat.  En acabar la visita, el final, el plaer de catar alguns dels vins i caves: el Fanio, el Milana...   
Vins excel·lents, passió per la feina ben feta, innovació, cura de la terra i del raïm. Aprendre de la natura i per millorar el que se n’obté: uns vins i uns caves excel·lents.  

L'AFORISME DEL DIA


 Ulls que no hi veuen, cor que no hi sent, cervell que no hi toca.

dilluns, 31 d’octubre del 2011

L'AFORISME DEL DIA


Una conversa maonesa:
-Què fas?
-Poso totxos. L’un sobre l’altre
-Ja ho veig: però per fer què?
-Ja t’ho he dit: poso un totxo al damunt d’un altre, i a sobre d’aquest, un altre totxo. I així anar fent.
-Però per fer què? Vols aixecar una paret? Construir una casa ? Un castell? La muralla xinesa?
-Com va dir Isidre Nonell: “Jo poso totxos, i fora”
-Ja t’entenc: tu ets un artista. Un artista del totxo.
-Això mateix. I ara, si et plau, no m’interrompis més que em queden molts totxos per posar.