CAPS I BARRETS

CAPS I BARRETS. EL BLOC MÉS SELECTE: EL BLOC QUE QUASI NINGÚ LLEGEIX, NOMÉS ELS HAPPY FEW (VERY, VERY FEW).

Avís: Els autors de Caps i Barrets no es fan responsables de les opinions expressades en els articles d'aquest bloc (que són les seves, però de tant en tant proferides en un estat d'intoxicació etílica).

dimarts, 29 de novembre del 2011

REGENERACIÓ I TRASPLANTAMENT D'ÒRGANS I TEIXITS, A LA MARATÓ DE TV3.

La Marató de TV3 d’enguany tractarà sobre la regeneració i el trasplantanment d’òrgans i teixits. Un dia dedicat a la conscienciació de la societat sobre les persones que esperen el trasplantament d'un òrgan. Un dia dedicat a recollir fons per a la investigació mèdica, tan necessària i que tant ha avançat en els darrers temps, gràcies a la qual les persones trasplantades sobreviuen cada vegada més anys amb una qualitat de vida digna. Un tema que probablement requereix encara més informació i coneixement per part de la societat, malgrat que en aquest àmbit, a Catalunya, en siguem capdavanters.
Sabem que el nostre cos està format per òrgans i milions de cèl·lules. Qualsevol alteració d’un d’aquests petits elements altera també tot el nostre equilibri físic i emocional; les reaccions químiques constants del nostre cos modifiquen el nostre organisme, les nostres reaccions i les nostres emocions. Com les peces d’un joc d’escacs, en què un moviment altera tot el joc , tot el sistema. És evident que quan falla un òrgan del nostre cos es produeix un desequilibri vital en l'organisme i en la nostra existència.  Traspassem una frontera: del benestar físic al dolor i a la malaltia. I a la necessitat urgent d’un nou òrgan que permeti la persona malalta continuar bategant, respirant, mirant, escoltant, sentint, lluitant, estimant.
Hi ha encara una llarga llista de persones que necessiten i esperen urgentment un cor, un fetge, un pàncrees, un pulmó, un ronyó, per no perdre el tren de l'existència i  això que en diem ànima. Persones que s’aferren a l’esperança de la generositat. La generositat inconeguda d’altri que els pot salvar la vida. La donació anònima, la recepció anònima. Però l’òrgan perviu i  hi pensa, en l’anonimat.
L’escriptor i periodista Juan Gracia (que va ser trasplantat d’un ronyó i ara està de nou en llista d’espera) diu al seu llibre Diario del hombre pálido
"Determinats actes són d’una fraternitat radical. I quan un està exposat al dolor, no s’obliden mai”.

Fem nostres també les paraules de William Maxwell: 
“La generositat podria ser un dels més grans plaers que existeixen”.

Diumenge 18 de desembre, a TV3, fem-nos partícips de la solidaritat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada