CAPS I BARRETS

CAPS I BARRETS. EL BLOC MÉS SELECTE: EL BLOC QUE QUASI NINGÚ LLEGEIX, NOMÉS ELS HAPPY FEW (VERY, VERY FEW).

Avís: Els autors de Caps i Barrets no es fan responsables de les opinions expressades en els articles d'aquest bloc (que són les seves, però de tant en tant proferides en un estat d'intoxicació etílica).

dissabte, 16 de novembre del 2013

ROSSES O NEGRES? NIKON O CANON?

ROSSES O NEGRES? NIKON O CANON?

Ai! És ben bé que el món és ben divers! M’explico i disculpeu el “rotllo”, però és que són les 3 de la matinada i estic davant d’una rossa... Vull dir, d'una cerveseta rossa. No hi tinc res contra les negres (les cerveses negres), no són racista jo, però les prefereixo roses –les cerveses. Que quedi clar. 

Les prefereixo rosses, les cerveses!

Qui escriu aquest article, ara farà un cert temps va canviar el seu equip informàtic (l’ordinador, vaja) i... es va passar al bàndol contrari. Es va comprar un Mac (apple-poma)! Després d’anys i panys de fer servir Microsoft! Quin va ser el motiu que el va empènyer a fer un canvi tan dràstic i tan assenyat o forassenyat? Aaaaah... la vida té aquestes coses: un dia t’adones que t’has cansat de la Joana i que prefereixes la Xènia, ves per on. O que el Carles ja no t’agrada i que prefereixes el Titot. 

Doncs, bé. Com a conseqüència, uns quants fanàtics del Bill Gates em van ben enfonsar anímicament i informàticament i tecnològicament, perquè m’havia canviat de bàndol. I els folls i les folles partidaris (i partidàries) de l’Steve Jobs (que a l'icloud sia, amén) em van convidar a whisky, al cap de setmana a casa seva, al cine... Perquè ara era de Mac. Oi que m’enteneu?

Dooooncs, bé. Servidor de vosaltres ara ha decidit renovar el seu equip fotogràfic, perquè el darrer el va comprar l’any 2012 i ja ha quedat antiquat –l’equip, no servidor de vostès! Ara les càmeres més mones ja tenen wifi! I qui escriu això volia informar-se’n i dubtava si fer les fotos de la nena (la filla) amb una Nikon o una Canon o una Pentax o una Leica o una... I va decidir informar-se’n abans. I ara resulta que en aquest món hi ha els canonistes i els nikonistes. Els primers no suporten els segons i els segons odien els primers (com els d’Apple i els de Microsoft, si fa no fa –i no m’oblido del pobre Linux). I hi ha blogs de canonistes i blogs de nikonistes que canten les meravelles de les seves càmeres... i comparen i... Buffffff!

Així que servidor se’n va anar a la botiga, perquè volia sortir de dubtes i fer una consulta (I té tot el dret, a consultar sobre càmeres! O no?) tot pensant que el botiguer (o la botiguera, bufff) potser li sortiria amb una tercera via (ai, una altra possibilitat, volia dir!). I hi va trobar un autèntic entès que li va donar totes les explicacions tècniques que calia. Fantàstic. Però al final de la seves dissertacions, l’entès li diu: “Esclar, jo sóc un canonista, eh!”. Bufa!
 

Que quedi clar. Servidor ni es considera un boig de la poma ni un fanàtic de Microsoft. Haig de confessar que m’encanten les rosses, sí (de cerveses, caram!), però també xalo per assaborir amb la llengua una negra dolceta (de Guinneeees!). Ni blanc ni negre! Ja m’enteneu! Servidor (que pesat), ara, només necessita una càmera per fer fotos al gosset i a la Xènia i tant se li’n dóna que sigui nikon o canon, ja em perdonareu. Totes són japoneses –també  m‘agraden les japoneses! 

Així que, finalment... he decidit comprar una... Minolta, que coi!I És que, al capdavall, també és japonesa... I a mi no m’Impolta, ni l’una ni l’altra... O potser sí?