CAPS I BARRETS

CAPS I BARRETS. EL BLOC MÉS SELECTE: EL BLOC QUE QUASI NINGÚ LLEGEIX, NOMÉS ELS HAPPY FEW (VERY, VERY FEW).

Avís: Els autors de Caps i Barrets no es fan responsables de les opinions expressades en els articles d'aquest bloc (que són les seves, però de tant en tant proferides en un estat d'intoxicació etílica).

dilluns, 2 de juliol del 2012

HYPOTHERMIA (Arnaldur Indridason)


Arnaldur Indridason és un dels autors islandesos més coneguts, sobretot pels seus llibres de novel·la negra, tot i que també és periodista i crític de cinema. 

Hypothermia, una de les seves obres, centra l’argument en el suïcidi d’un dels seus personatges i en la desaparició no resolta de dos nois nois joves al’illa d’Islàndia. De fet, aquest és un tema (el de persones que desapareixen) que es repeteix en molts dels llibres d’Indridason. 

El personatge principal de les novel·les Indridason és el detectiu Erlendur Sveinsson, un home introvertit i amb conflictes personals. A Hypothermia, Indridason aprofundeix en el retrat psicològic del policia i en les seves relacions amb el fills i l’exdona. Això, juntament amb les investigacions per resoldre el suïcidi inexplicable d’una dona en una cabana al costat d'un llac, confereix a la novel·la un ritme lent, en què predominen la reflexió i la introspecció per damunt de l’acció. No es pot esperar, doncs, una novel·la policíaca d'acció ràpida ni una trama complexa. De fet, l’”acció” de la història, el desenvolupament i la resolució del cas, tenen lloc a les darreres 50 o 60 pàgines.

Tot i això, Hypothermia, com les altres novel·les d’Indridason, és un llibre interessant de llegir, amb clars referents islandesos, que, si per als amants del gènere de la novel·la negra, fa passar una estona agradable i entretinguda.