CAPS I BARRETS

CAPS I BARRETS. EL BLOC MÉS SELECTE: EL BLOC QUE QUASI NINGÚ LLEGEIX, NOMÉS ELS HAPPY FEW (VERY, VERY FEW).

Avís: Els autors de Caps i Barrets no es fan responsables de les opinions expressades en els articles d'aquest bloc (que són les seves, però de tant en tant proferides en un estat d'intoxicació etílica).

dijous, 31 de maig del 2012

La nevada del cucut (Blanca Busquets)


Quan fem referència a lectures i llibres, des d’aquest bloc no pretenem convertir-nos en crítics literaris ni, per tant, fer cap crítica literaria en el sentit més o menys estricta de la paraula. Perquè de crítics literaris (més o menys) especialitzats (i que cobren per aquesta feina) n’hi ha uns quants. I si busquem articles sobre un llibre o un autor determinat per les “autopistes de la informació” (de vegades, també de pagament… que la quota que paguem a les companyies déu n’hi do) podem trobar ja prou informació sobre el llibre en concret. A bastament.

El que ens interessa, quan parlem de novel·les o assaigs (o de pel·lícules) ens manifestar la nostra opinió (potser de vegades una mica supèrflua i sempre personal), la “impressió” que ens ha produït el llibre, l’autor o autora, amb la intenció de suggerir-ne la lectura. Per descomptat, sempre, repeteixo, des d’una òptica ben personal. Esperant sempre que hi estigueu d’acord. O no… Esperem fins i tot despertar un cert debat –esclar que això potser és esperar massa.

Doncs anem al gra! I destriant el gra de la palla us proposem la lectura de La nevada del cucut, de Blanca Busquets (Ed. Rosa dels Vents). La trama consta de dues històries paral·leles i relacionades, al ferefons de les quals es desenvolupa un drama rural de dues famílies, en dos temps històrics diferents. I la història, el batec, de dues dones que lluiten per sobreviure i per viure i trobar la felicitat. En síntesi, una trama ben travada, interessant i que, sobretot, pren el lector (i la lectora!). Una novel·la ben escrita per una autora jove que promet.

Una novel·la que va ser escollida premi llibreter l’any 2011. I creiem que el premi llibreter és, molt sovint, garantia de bona novel·la. Us suggerim La nevada del cucut, de Blanca Busquets, una autora la trajectòria literària de la qual caldrà tenir en compte amb el temps.


(admetem comentaris)


dimecres, 30 de maig del 2012

La crisi bankària

La crisi bankària explicada bé i honestament, a l'enllaç següent: http://www.vilaweb.cat/analisi/4015780/nacionalitzar-banca.html

La conclusió: tan important és ser intel·ligent com ser honrat, tant ho és ser honrat com ser intel·ligent. Si un dels dos falla, tots a cagar a la via (i que ens passi el tren per sobre).

L'article és una mostra del que diem, treta de l'apassionant paraula que ve de "patir": no ho oblidem - context que ens envolta com una corda al coll.




L'AFORISME DEL DIA

No cal ser comunista, ni socialista, ni tan sols d'esquerres per entendre certes coses que són de sentit comú. Perdoneu el sermó.